Stoomcentrum Maldegem – Stoomtrein door het Meetjesland.

Nieuws

De Sinterklaastrein

Zoals elk jaar komt Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten ook op bezoek in het Stoomcentrum Maldegem. Op 25-26 november en 2-3 december kan je samen met de Sint op een echte stoomtrein stappen.

Meer informatie

Arrangementen voor groepen

Het Stoomcentrum is open vanaf mei tot eind september. U kan er met groepen terecht op zowel normale openingsdagen, voor een treinrit volgens de dienstregeling, alsook voor uw eigen extra-trein. Ook op weekdagen kan u er terecht voor uw groepsbezoek, treinrit.

Meer Informatie

TKh 5387 terug rijvaardig

Na meer dan 2 jaar afwezigheid is de TKh 5387 terug in dienst. In augustus 2015 moest de locomotief noodgedwongen aan de kant met 3 lekkende vlampijpen. De herstelling werd succesvol afgerond. De locomotief keert normaal gezien terug naar Maldegem in oktober 2020.

Meer informatie

Speciale arrangementen

 • Buiten de gewone ritdagen rijdt het Stoomcentrum het hele jaar door op aanvraag voor groepen. Deze ritten dienen minimum 3 weken op voorhand te worden aangevraagd.

  Meer informatie
 • U wenst Kerstsfeer, Paassfeer, een romantische Valentijnsrit. SCM werkt à la carte! Ook de Sint komt op bezoek. De grote mensen krijgen een hartverwarmertje in het station, de kinderen wachten de blijde intrede af op het smalspoor.

  Meer informatie
 • Droomde u er als kind van om machinist te worden? Zoekt u een origineel cadeau?
  Wij bieden u de mogelijkheid om te ondervinden hoe het is om op een stoom- of diesellocomotief te staan.

  Meer informatie
 • SCM leent zich ook uistekend voor (film)opnames. Het station is een uniek kader voor seminaries, (pers)voorstellingen, feestjes. Het onthaalcentrum is een ideale receptieruimte.

  Meer informatie

10 kilometer stomen door het Meetjesland

route

Met de gewaardeerde sponsoring of medewerking van

365 Cera Herita De Nationale loterij toerisme Vlaanderen Met de steun van de vlaamse overheid Vlaamse maatschappij voor watervoorziening

Vincotte Hotels Combined