Stoomcentrum Maldegem – Stoomtrein door het Meetjesland.

Nieuws

De Spoorwegen werven aan

Altijd willen weten hoe het voelt om een trein te besturen? Test nu je rijvaardigheden met onze treinsimulator. Als treinbestuurder heb je niet alleen een prachtig uitzicht, je waakt ook mee over de veiligheid van duizenden reizigers. Kom het ontdekken tijdens het festival van 30 april en 1 mei

Meer Informatie

Thomas komt terug

Tijdens zijn bezoek in België beleeft Thomas weer de meest bizarre avonturen. Dit jaar verwelkomen wij Thomas en zijn vrienden op 10 en 11 september 2016.

Meer informatie

Stoomtreinfestival 2016

The Steaming 60’s – Op 30 april en 1 mei 2016 kan jong en oud opnieuw terecht in het Stoomcentrum te Maldegem voor het jaarlijkse stoomtreinfestival, . Dit jaar pakt het Stoomcentrum uit met de presentatie van de WD196 Austerity en een hele pak randanimatie.

Meer informatie

Speciale arrangementen

 • Buiten de gewone ritdagen rijdt het Stoomcentrum het hele jaar door op aanvraag voor groepen. Deze ritten dienen minimum 3 weken op voorhand te worden aangevraagd.

  Meer informatie
 • U wenst Kerstsfeer, Paassfeer, een romantische Valentijnsrit. SCM werkt à la carte! Ook de Sint komt op bezoek. De grote mensen krijgen een hartverwarmertje in het station, de kinderen wachten de blijde intrede af op het smalspoor.

  Meer informatie
 • Droomde u er als kind van om machinist te worden? Zoekt u een origineel cadeau?
  Wij bieden u de mogelijkheid om te ondervinden hoe het is om op een stoom- of diesellocomotief te staan.

  Meer informatie
 • SCM leent zich ook uistekend voor (film)opnames. Het station is een uniek kader voor seminaries, (pers)voorstellingen, feestjes. Het onthaalcentrum is een ideale receptieruimte.

  Meer informatie

10 kilometer stomen door het Meetjesland

route

Met de gewaardeerde sponsoring of medewerking van

365 Cera Herita De Nationale loterij toerisme Vlaanderen Met de steun van de vlaamse overheid Vlaamse maatschappij voor watervoorziening Vincotte