Stoomcentrum Maldegem – Stoomtrein door het Meetjesland.

Nieuws

TRAIN MANIA zomerkamp

Ontdek de wereld van de treinen op TRAIN MANIA. Deze zomer – van 8 tot 15 juli 2017 – organiseert het Stoomcentrum in Maldegem, in samenwerking met Top Vakantie, het unieke kamp voor elke treinliefhebber (in spe) van 14 tot 18 jaar oud.

Meer Informatie

Valentijn Express 2017

Stap op 10, 11 en 12 februari aan boord van de meest romantische trein van het jaar. Geliefden kunnen terecht voor een romantische en culinaire rondreis doorheen het Meetjesland aan boord van de verwarmde restauranttrein gesleept door een authentieke stoomlocomotief.

Meer Informatie

Vrijwilliger worden?

Op zoek naar een toffe hobby? Overweeg je vrijwilligerswerk?
Vanaf 14 jaar ben je welkom in vzw Stoomcentrum Maldegem voor een hele brede waaier van taken. Er is geen technische voorkennis vereist, alles leer je bij ons ter plaatse.

Meer Informatie

Speciale arrangementen

 • Buiten de gewone ritdagen rijdt het Stoomcentrum het hele jaar door op aanvraag voor groepen. Deze ritten dienen minimum 3 weken op voorhand te worden aangevraagd.

  Meer informatie
 • U wenst Kerstsfeer, Paassfeer, een romantische Valentijnsrit. SCM werkt à la carte! Ook de Sint komt op bezoek. De grote mensen krijgen een hartverwarmertje in het station, de kinderen wachten de blijde intrede af op het smalspoor.

  Meer informatie
 • Droomde u er als kind van om machinist te worden? Zoekt u een origineel cadeau?
  Wij bieden u de mogelijkheid om te ondervinden hoe het is om op een stoom- of diesellocomotief te staan.

  Meer informatie
 • SCM leent zich ook uistekend voor (film)opnames. Het station is een uniek kader voor seminaries, (pers)voorstellingen, feestjes. Het onthaalcentrum is een ideale receptieruimte.

  Meer informatie

10 kilometer stomen door het Meetjesland

route

Met de gewaardeerde sponsoring of medewerking van

365 Cera Herita De Nationale loterij toerisme Vlaanderen Met de steun van de vlaamse overheid Vlaamse maatschappij voor watervoorziening Vincotte

Hotels Combined