Stoomcentrum Maldegem – Stoomtrein door het Meetjesland.

Nieuws

De Sinterklaastrein 2018

Ook dit jaar komt de Sint met de stoomtrein naar Maldegem. Mis dit niet! Van harte welkom. In afwachting van de blijde intrede van de Sint en zijn pieten verwelkomen wij heel graag alle kinderen, hun ouders en familie, met een hapje en een drankje vooraf.

Meer informatie

Bezoek ons in groep

Het Stoomcentrum is open vanaf mei tot eind september. U kan er met groepen terecht op zowel normale openingsdagen, voor een treinrit volgens de dienstregeling, alsook voor uw eigen extra-trein. Ook op weekdagen kan u er terecht voor uw groepsbezoek, treinrit.

Meer Informatie

Orient Dining Express

In 2018 rijdt de Oriënt Dining Express opnieuw uit! Getrokken door een echte stoomlocomotief geniet je aan boord van een authentiek rijtuig van de Oriënt Express of een eerste-klasserijtuig van een hoogstaand diner.

Meer Informatie

Speciale arrangementen

 • Buiten de gewone ritdagen rijdt het Stoomcentrum het hele jaar door op aanvraag voor groepen. Deze ritten dienen minimum 3 weken op voorhand te worden aangevraagd.

  Meer informatie
 • U wenst Kerstsfeer, Paassfeer, een romantische Valentijnsrit. SCM werkt à la carte! Ook de Sint komt op bezoek. De grote mensen krijgen een hartverwarmertje in het station, de kinderen wachten de blijde intrede af op het smalspoor.

  Meer informatie
 • Droomde u er als kind van om machinist te worden? Zoekt u een origineel cadeau?
  Wij bieden u de mogelijkheid om te ondervinden hoe het is om op een stoom- of diesellocomotief te staan.

  Meer informatie
 • SCM leent zich ook uistekend voor (film)opnames. Het station is een uniek kader voor seminaries, (pers)voorstellingen, feestjes. Het onthaalcentrum is een ideale receptieruimte.

  Meer informatie

10 kilometer stomen door het Meetjesland

route

Met de gewaardeerde sponsoring of medewerking van

365 Cera Herita De Nationale loterij toerisme Vlaanderen Met de steun van de vlaamse overheid Vlaamse maatschappij voor watervoorziening

Vincotte Hotels Combined