Stoomcentrum Maldegem – Stoomtrein door het Meetjesland.

Nieuws

Orient Dining Express

In 2018 rijdt de Oriënt Dining Express opnieuw uit! Getrokken door een echte stoomlocomotief geniet je aan boord van een authentiek rijtuig van de Oriënt Express of een eerste-klasserijtuig van een hoogstaand diner.

Meer Informatie

18 maart: Speciale ritdag

Op 18 maart 2018 is het Stoomcentrum speciaal geopend voor het Europees Jaar voor Cultureel Erfgoed. vzw Stoomcentrum Maldegem is geopend van 11 u. tot 17 u. Het is niet nodig te reserveren.

Meer Informatie

Communiefoto’s

Op zoek naar een originele locatie voor communiefoto’s? Het stoomcentrum leent zich ook uitstekend voor (film)opnames.  Het station is een uniek kader voor seminaries, (pers)voorstellingen, feestjes. Er is de tearoom ‘De Statie’.

Meer informatie

Train Mania 2018

Train Mania Ontdek de wereld van de treinen op TRAIN MANIA. Deze zomer - van 7 tot 14 juli 2017 - organiseert het Stoomcentrum in Maldegem, in samenwerking met Top Vakantie, het unieke kamp voor elke treinliefhebber (in spe) van 14 tot 18 jaar oud.

MEER INFORMATIE

Speciale arrangementen

 • Buiten de gewone ritdagen rijdt het Stoomcentrum het hele jaar door op aanvraag voor groepen. Deze ritten dienen minimum 3 weken op voorhand te worden aangevraagd.

  Meer informatie
 • U wenst Kerstsfeer, Paassfeer, een romantische Valentijnsrit. SCM werkt à la carte! Ook de Sint komt op bezoek. De grote mensen krijgen een hartverwarmertje in het station, de kinderen wachten de blijde intrede af op het smalspoor.

  Meer informatie
 • Droomde u er als kind van om machinist te worden? Zoekt u een origineel cadeau?
  Wij bieden u de mogelijkheid om te ondervinden hoe het is om op een stoom- of diesellocomotief te staan.

  Meer informatie
 • SCM leent zich ook uistekend voor (film)opnames. Het station is een uniek kader voor seminaries, (pers)voorstellingen, feestjes. Het onthaalcentrum is een ideale receptieruimte.

  Meer informatie

10 kilometer stomen door het Meetjesland

route

Met de gewaardeerde sponsoring of medewerking van

365 Cera Herita De Nationale loterij toerisme Vlaanderen Met de steun van de vlaamse overheid Vlaamse maatschappij voor watervoorziening

Vincotte Hotels Combined