Stoomcentrum Maldegem – Stoomtrein door het Meetjesland.

Nieuws

De Valentijnsexpress

Stap aan boord van de meest romantische trein van het jaar. De Valentijnsexpress brengt u een perfect meergangenmenu, dranken inbegrepen, samen met Huyze De Baere uit Maldegem met onze restauranttrein voor u en uw geliefde.

Meer Informatie

Zie ginds komt de Stoomtrein

Zoals elk jaar komt Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten ook op bezoek in het Stoomcentrum Maldegem. Op 22, 28-29 november en 5-6 december kan je samen met de Sint op een echte stoomtrein stappen. Klik hieronder om nu je tickets te reserveren.

Meer informatie

Ritseizoen 2015 voorbij

Op zondag 27 september 2015 reed voor de laatste keer dit seizoen onze stoomtrein van Maldegem naar Eeklo. Daarmee kwam een einde aan een geslaagd ritseizoen waar alweer honderden mensen op de historische treinen stapten.

Meer informatie

Speciale arrangementen

 • Buiten de gewone ritdagen rijdt het Stoomcentrum het hele jaar door op aanvraag voor groepen. Deze ritten dienen minimum 3 weken op voorhand te worden aangevraagd.

  Meer informatie
 • U wenst Kerstsfeer, Paassfeer, een romantische Valentijnsrit. SCM werkt à la carte! Ook de Sint komt op bezoek. De grote mensen krijgen een hartverwarmertje in het station, de kinderen wachten de blijde intrede af op het smalspoor.

  Meer informatie
 • Droomde u er als kind van om machinist te worden? Zoekt u een origineel cadeau?
  Wij bieden u de mogelijkheid om te ondervinden hoe het is om op een stoom- of diesellocomotief te staan.

  Meer informatie
 • SCM leent zich ook uistekend voor (film)opnames. Het station is een uniek kader voor seminaries, (pers)voorstellingen, feestjes. Het onthaalcentrum is een ideale receptieruimte.

  Meer informatie

10 kilometer stomen door het Meetjesland

route

Met de gewaardeerde sponsoring of medewerking van

365 Cera Herita De Nationale loterij toerisme Vlaanderen Met de steun van de vlaamse overheid Vlaamse maatschappij voor watervoorziening Vincotte