Stoomcentrum Maldegem – Stoomtrein door het Meetjesland.

Nieuws

Stoomfestival 2015

Dit internationaal treffen van stoomtreinen en allerhande stoommachines is een uniek evenement en tevens het startschot van het toeristisch seizoen van het Stoomcentrum. Wij beloven u alweer een prachtige primeur!

Meer informatie

Thomas was een succes

Bedankt aan de bijna 4000 bezoekers en alle medewerkers voor de fantastische ontvangst in België. In 2015 komt Thomas terug in het eerste weekend van september. Van zodra de tickets beschikbaar zijn brengen wij jullie hiervan op de hoogte.

Meer informatie

Vrijwilligers

Dankzij onze gedreven vrijwilligers kunnen we u, waarde bezoeker, een prachtig nostalgisch stoomdagje doorheen het Meetjesland aanbieden.
Het gevoel om, genietend van een drankje, te stomen door het Meetjesland, kent u ongetwijfeld al.

meer informatie

Speciale arrangementen

 • Buiten de gewone ritdagen rijdt het Stoomcentrum het hele jaar door op aanvraag voor groepen. Deze ritten dienen minimum 3 weken op voorhand te worden aangevraagd.

  Meer informatie
 • U wenst Kerstsfeer, Paassfeer, een romantische Valentijnsrit. SCM werkt à la carte! Ook de Sint komt op bezoek. De grote mensen krijgen een hartverwarmertje in het station, de kinderen wachten de blijde intrede af op het smalspoor.

  Meer informatie
 • Het dieselmotorstel 4403 en de dieselrangeerloc 8040 kunnen op het nationale spoorwegnet rijden.
  U plant een bedrijfsuitstap, verenigingstrip,… met een antieke trein over ‘echte’ spoorlijnen naar keus – ook lijnen die voor goederentreinen gereserveerd zijn – dan is dit uw trein!

  Meer informatie
 • SCM leent zich ook uistekend voor (film)opnames. Het station is een uniek kader voor seminaries, (pers)voorstellingen, feestjes. Het onthaalcentrum is een ideale receptieruimte.

  Meer informatie

10 kilometer stomen door het Meetjesland

route

Met de gewaardeerde sponsoring of medewerking van

365 Cera Herita De Nationale loterij toerisme Vlaanderen Met de steun van de vlaamse overheid Vlaamse maatschappij voor watervoorziening Vincotte