Stoomcentrum Maldegem – Stoomtrein door het Meetjesland.

Nieuws

Orient Dining Express

In 2018 rijdt de Oriënt Dining Express opnieuw uit! Getrokken door een echte stoomlocomotief geniet je aan boord van een authentiek rijtuig van de Oriënt Express of een eerste-klasserijtuig van een hoogstaand diner.

Meer Informatie

Arrangementen voor groepen

Het Stoomcentrum is open vanaf mei tot eind september. U kan er met groepen terecht op zowel normale openingsdagen, voor een treinrit volgens de dienstregeling, alsook voor uw eigen extra-trein. Ook op weekdagen kan u er terecht voor uw groepsbezoek, treinrit.

Meer Informatie

Communiefoto’s

Op zoek naar een originele locatie voor communiefoto’s? Het stoomcentrum leent zich ook uitstekend voor (film)opnames.  Het station is een uniek kader voor seminaries, (pers)voorstellingen, feestjes. Er is de tearoom ‘De Statie’.

Meer informatie

Speciale arrangementen

 • Buiten de gewone ritdagen rijdt het Stoomcentrum het hele jaar door op aanvraag voor groepen. Deze ritten dienen minimum 3 weken op voorhand te worden aangevraagd.

  Meer informatie
 • U wenst Kerstsfeer, Paassfeer, een romantische Valentijnsrit. SCM werkt à la carte! Ook de Sint komt op bezoek. De grote mensen krijgen een hartverwarmertje in het station, de kinderen wachten de blijde intrede af op het smalspoor.

  Meer informatie
 • Droomde u er als kind van om machinist te worden? Zoekt u een origineel cadeau?
  Wij bieden u de mogelijkheid om te ondervinden hoe het is om op een stoom- of diesellocomotief te staan.

  Meer informatie
 • SCM leent zich ook uistekend voor (film)opnames. Het station is een uniek kader voor seminaries, (pers)voorstellingen, feestjes. Het onthaalcentrum is een ideale receptieruimte.

  Meer informatie

10 kilometer stomen door het Meetjesland

route

Met de gewaardeerde sponsoring of medewerking van

365 Cera Herita De Nationale loterij toerisme Vlaanderen Met de steun van de vlaamse overheid Vlaamse maatschappij voor watervoorziening

Vincotte Hotels Combined