Stoomcentrum Maldegem – Stoomtrein door het Meetjesland.

Nieuws

Stoomtrein in de zomer

Op zoek naar de perfecte uitstap deze zomer? Stap dan vlug terug in de tijd aan boord van onze authentieke stoomtrein.
Rij doorheen het prachtige landschap van het Meetjesland in een historische trein, Een stoom of dieseltrein.

Meer informatie

Thomas is terug

Tijdens zijn bezoek in België beleeft Thomas weer de meest bizarre avonturen. Dit jaar is Thomas 70 jaar oud en dat vieren wij op 5 en 6 september 2015.

Info en tickets op http://www.thomasdestoomlocomotief.be

Meer Informatie

Zomerarrangement

Sinds de zomer van 2013 biedt Stoomcentrum Maldegem vzw u elke zondag in de maanden juli en augustus het ‘zomerarrangement’ aan. In 2015 geldt het aanbod vanuit de toeristische trekpleisters Blankenberge en Sluis (NL). Wij nodigen u graag uit om mee te reizen in het verleden!

Meer informatie

Speciale arrangementen

 • Buiten de gewone ritdagen rijdt het Stoomcentrum het hele jaar door op aanvraag voor groepen. Deze ritten dienen minimum 3 weken op voorhand te worden aangevraagd.

  Meer informatie
 • U wenst Kerstsfeer, Paassfeer, een romantische Valentijnsrit. SCM werkt à la carte! Ook de Sint komt op bezoek. De grote mensen krijgen een hartverwarmertje in het station, de kinderen wachten de blijde intrede af op het smalspoor.

  Meer informatie
 • Het dieselmotorstel 4403 en de dieselrangeerloc 8040 kunnen op het nationale spoorwegnet rijden.
  U plant een bedrijfsuitstap, verenigingstrip,… met een antieke trein over ‘echte’ spoorlijnen naar keus – ook lijnen die voor goederentreinen gereserveerd zijn – dan is dit uw trein!

  Meer informatie
 • SCM leent zich ook uistekend voor (film)opnames. Het station is een uniek kader voor seminaries, (pers)voorstellingen, feestjes. Het onthaalcentrum is een ideale receptieruimte.

  Meer informatie

10 kilometer stomen door het Meetjesland

route

Met de gewaardeerde sponsoring of medewerking van

365 Cera Herita De Nationale loterij toerisme Vlaanderen Met de steun van de vlaamse overheid Vlaamse maatschappij voor watervoorziening Vincotte