Stoomcentrum Maldegem – Stoomtrein door het Meetjesland.

Nieuws

Zie ginds komt de Stoomtrein

Zoals elk jaar komt Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten ook op bezoek in het Stoomcentrum Maldegem. Op 22, 28-29 november en 5-6 december kan je samen met de Sint op een echte stoomtrein stappen. Klik hieronder om nu je tickets te reserveren.

Meer informatie

Ritseizoen 2015 voorbij

Op zondag 27 september 2015 reed voor de laatste keer dit seizoen onze stoomtrein van Maldegem naar Eeklo. Daarmee kwam een einde aan een geslaagd ritseizoen waar alweer honderden mensen op de historische treinen stapten.

Meer informatie

Thomas was een succes

Op 5 en 6 september was het eindelijk zover. Toen maakte voor de derde keer Thomas de Stoomlocomotief een bezoek aan het Stoomcentrum. Meer dan 3000 bezoekers genoten van het grote verjaardagsfeest voor Thomas’ 70ste verjaardag. De foto’s zijn nu ook online te bekijken.

Meer informatie

Speciale arrangementen

 • Buiten de gewone ritdagen rijdt het Stoomcentrum het hele jaar door op aanvraag voor groepen. Deze ritten dienen minimum 3 weken op voorhand te worden aangevraagd.

  Meer informatie
 • U wenst Kerstsfeer, Paassfeer, een romantische Valentijnsrit. SCM werkt à la carte! Ook de Sint komt op bezoek. De grote mensen krijgen een hartverwarmertje in het station, de kinderen wachten de blijde intrede af op het smalspoor.

  Meer informatie
 • Het dieselmotorstel 4403 en de dieselrangeerloc 8040 kunnen op het nationale spoorwegnet rijden.
  U plant een bedrijfsuitstap, verenigingstrip,… met een antieke trein over ‘echte’ spoorlijnen naar keus – ook lijnen die voor goederentreinen gereserveerd zijn – dan is dit uw trein!

  Meer informatie
 • SCM leent zich ook uistekend voor (film)opnames. Het station is een uniek kader voor seminaries, (pers)voorstellingen, feestjes. Het onthaalcentrum is een ideale receptieruimte.

  Meer informatie

10 kilometer stomen door het Meetjesland

route

Met de gewaardeerde sponsoring of medewerking van

365 Cera Herita De Nationale loterij toerisme Vlaanderen Met de steun van de vlaamse overheid Vlaamse maatschappij voor watervoorziening Vincotte