Stoomcentrum Maldegem – Stoomtrein door het Meetjesland.

Nieuws

Vrijwilliger worden?

Op zoek naar een toffe hobby? Overweeg je vrijwilligerswerk?
Vanaf 14 jaar ben je welkom in vzw Stoomcentrum Maldegem voor een hele brede waaier van taken. Er is geen technische voorkennis vereist, alles leer je bij ons ter plaatse.

Meer Informatie

VOLZET: De Sinterklaastrein

Zoals elk jaar komt Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten ook op bezoek in het Stoomcentrum Maldegem. Op 26-27 november en 3-4 december kan je samen met de Sint op een echte stoomtrein stappen. Voor 2016 zijn alle tickets de deur uit, maar volgend jaar is de Sint er opnieuw.

Meer informatie

Thomas was een succes

Op 10 en 11 september was het eindelijk zover. Toen maakte voor de vierde keer Thomas de Stoomlocomotief een bezoek aan het Stoomcentrum. Meer dan 3000 bezoekers genoten van de bekende blauwe stoomlocomotief van het eiland Sodor.

Meer informatie

Speciale arrangementen

 • Buiten de gewone ritdagen rijdt het Stoomcentrum het hele jaar door op aanvraag voor groepen. Deze ritten dienen minimum 3 weken op voorhand te worden aangevraagd.

  Meer informatie
 • U wenst Kerstsfeer, Paassfeer, een romantische Valentijnsrit. SCM werkt à la carte! Ook de Sint komt op bezoek. De grote mensen krijgen een hartverwarmertje in het station, de kinderen wachten de blijde intrede af op het smalspoor.

  Meer informatie
 • Droomde u er als kind van om machinist te worden? Zoekt u een origineel cadeau?
  Wij bieden u de mogelijkheid om te ondervinden hoe het is om op een stoom- of diesellocomotief te staan.

  Meer informatie
 • SCM leent zich ook uistekend voor (film)opnames. Het station is een uniek kader voor seminaries, (pers)voorstellingen, feestjes. Het onthaalcentrum is een ideale receptieruimte.

  Meer informatie

10 kilometer stomen door het Meetjesland

route

Met de gewaardeerde sponsoring of medewerking van

365 Cera Herita De Nationale loterij toerisme Vlaanderen Met de steun van de vlaamse overheid Vlaamse maatschappij voor watervoorziening Vincotte