WR4250

De Wagon Restaurant 4250 werd in opdracht van Compagnie Internationale des Wagons-Lits (CIWL) gebouwd bij CGC Saint-Denis (Frankrijk) in 1919 met nummer 2506.
De eerste wagen had een teakhouten kast met toplicht, de wagon werd in 1943 voorzien van een metalen kast in de eigen werkplaatsen van CIWL in Budapest.

Vervolgens kwam de WR4250 terecht in de stelplaats Wien-Inzersdorf in Oostenrijk waar zij in 1969 buiten dienst werd gesteld.

De wagen werd in 1979 verkocht aan particulieren (Verein der Eisenbahn Freunde) en gerestaureerd. Later volgde nog een volledige modernisering door de ÖBB-werkplaats Sankt-Pölten en werd ze voorzien van een RIC-treinleiding en elektrische verwarming. Hierdoor kon het rijtuig een tweede leven beginnen en ingezet worden voor speciale treinen van de ÖBB Erlebnisbahn.

In 2012 werd de WR4250 door een groep vrijwilligers aangekocht en overgebracht naar Maldegem per goederentrein, hier werd hij voorzien van een autonome WEBASTO-verwarming. En werden er elektrische aansluitingen voorzien zodat het rijtuig opgenomen kon worden in de restaurantrein.

Op vrijdag 15 februari 2013 kwam de wagen officieel in dienst in vzw Stoomcentrum Maldegem.