Stoomtreinfestival

Jaarlijks Stoomtreinfestival

Editie 2017

Van paard naar stoom

Op 29, 30 april en 01 mei houdt het vzw Stoomcentrum Maldegem haar jaarlijkse Internationaal Stoomtreinfestival, met maar liefst 6 locomotieven onder stoom!
In 2017 is het exact 200 jaar geleden dat de Engelse industrieel John Cockerill de toestemming kreeg om de Luikse staalindustrie grondig te moderniseren. Deze modernisering zorgde mee voor de ontwikkeling van de spoorwegen én de stoomlocomotief. Langzaam maar zeker verdreef de stoomtrein het paard als vervoersmiddel en als middel in de industrie.

Internationaal Stoomtreinfestival 2017

Het Stoomfestival zet deze historische gebeurtenis in de verf door dagelijkse shows. Daarbij ook acteurs in victoriaanse kledij die van een historische koets op de stoomtrein overstappen, parades van koetsen en ritjes met een paardentram of een huifkar.
Elk uur kunnen bezoekers meerijden met een stoomtrein gezeten in pluche zetels of op houten banken. Dit jaar worden de Austerity, Fred en Yvonne bijgestaan door de Tubize AD05 van onze collega’s van de CFV3V.

AD.05 op het stoomtreinfestival 2017
Uniek is ook het smalspoor, met 2 stoomlocomotieven uit Groot-Brittannië en open rijtuigjes. Dit tot jolijt van de kinderen (en hun ouders!).
Er is een kleine spoorbeurs met boeken, speelgoed en video’s, en horeca!

In Eeklo station is er aansluiting op de NMBS-treinen uit Gent.

Bereikbaar per trein én grote parking: Station Eeklo, Koningin Astridplein 1, 9900 Eeklo