Evenementen

Alle evenementen van het Stoomcentrum zelf of evenementen die wij graag even in de kijker plaatsen.

Vaderdagtrein

Verras vader met een uniek arrangement! Veel vaders hebben een passie voor treintjes en een fris glas bier. Op vaderdag kan je beide combineren! In Maldegem rijdt er een echte stoomtrein met rijtuigen uit de jaren 30. Op vaderdag is er aan boord tijdens de rit een degustatie van een 5-tal streekbieren.

Meer informatie

Railway to Liberty

De spoorwegen hielpen in 1945 flink mee aan de bevrijding! Op zondag 14 mei 2017 herdenkt de stoomtrein in Maldegem dit feit. Vanuit het museumstation in Maldegem kan u met een historische trein uit de jaren 30 rijden naar een heus nagebouwd legerkamp uit de Tweede Wereldoorlog.

Meer informatie

Train Mania Zomerkamp

Ontdek de wereld van de treinen op TRAIN MANIA. Deze zomer – van 8 tot 15 juli 2017 – organiseert het Stoomcentrum in Maldegem, in samenwerking met Top Vakantie, het unieke kamp voor elke treinliefhebber (in spe) van 14 tot 18 jaar oud.

Meer informatie

Stoomtreinfestival 2018

Het Stoomcentrum heeft de voorbije winter hard gewerkt aan de museumspoorlijn en het materieel, en kan met een gerust gemoed het vertreksignaal geven voor haar 28ste rijseizoen!
Maar liefst 7 stoomlocomotieven staan op 5 en 6 mei van 10 tot 18 uur onder stoom op het jaarlijks stoomtreinfestival.

Meer informatie

Sinterklaastrein

Eind november en begin december komt Sinterklaas met de Stoomtrein naar Maldegem. Na de blijde intrede van de Sint gaat iedereen aan boord van de trein waarop de Sint uitgebreid de tijd neemt om bij elk kind persoonlijk langs te gaan.

Meer informatie

Spooktrein

De spooktrein komt terug in 2017. Stap op 28 of 31 oktober aan boord van de betoverde trein van het Stoomcentrum Maldegem. Zorg dat je erbij bent! Stap gewoon aan boord van een echte stoomtrein en laat je meeslepen in dit avontuur voor jong en oud. Ga op monster- en snoepjacht.

Meer informatie

Valentijn Express

Stap aan boord van de meest romantische trein van het jaar. De Valentijntrein brengt u een perfect meergangenmenu, dranken inbegrepen, samen met Huyze De Baere uit Maldegem met onze restauranttrein voor u en uw geliefde.

Meer informatie