Ritten op aanvraag

Over

Het Stoomcentrum is open voor individuele bezoekers op elke zon- en feestdagen vanaf mei tot eind september, alsook op woensdag in juli en augustus. Groepen zijn echter mogelijk op elke dag van het jaar mits reservatie een maand vooraf. De diverse mogelijkheden worden verder in op deze pagina beschreven. Wij hopen alvast u in onze vereniging te mogen verwelkomen.

Aarzel niet om ons te contacteren.

Het Stoomcentrum behoudt zich ten allen tijde het recht de dienstregeling en tractie te wijzigen.

1. Rit op het smalspoor met dieseltrein

groepen
±1.30 uur
groepen
€ 7 p.p. (Minimumforfait van €150 indien minder dan 27 Pers.)

De smalspoortrein rijdt 1,5 km op de oude spoorwegbedding naar Brugge. Een diesellocomotiefje sleept een treintje met open wagens. De rit duurt 20 minuten heen/terug . Inbegrepen zijn een begeleid bezoek aan de site van ongeveer 30 minuten alsook een filmvoorstelling van ongeveer 25 minuten.
 

2. Rit op het smalspoor met Stoomtrein

groepen
±1.30 uur
groepen
€ 9 p.p. (Minimumforfait van €290 indien minder dan 33 Pers.)

De smalspoortrein rijdt 1,5 km op de oude spoorwegbedding naar Brugge. Een stoomlocomotiefje sleept een treintje met open wagens. De rit duurt 20 minuten heen/terug. Inbegrepen zijn een begeleid bezoek aan de site van ong. 30 minuten alsook een filmvoorstelling van ongeveer 25 minuten.

 

3. Dieseltrein naar Eeklo

Dieseltrein naar Eeklo
groepen
±2 uur
groepen
€ 9 p.p. (Minimumforfait van €290 indien minder dan 33 Pers.)

Het traject is 10 km lang en duurt 1uur heen/terug. De reizigers zien de spoorlijn en volgen het besturen van de trein mee. In Eeklo kunnen er andere attracties gecombineerd worden. Inbegrepen
zijn een begeleid bezoek aan de site van ongeveer 30 minuten alsook een filmvoorstelling van ongeveer 25 minuten.
 

4. Stoomtrein naar Eeklo

Stoomtrein naar Eeklo
groepen
±2.30 uur
groepen
€ 9 p.p. (Minimumforfait van €725 indien minder dan 87 Pers.)

Het 10 km lange traject duurt 1u30min. heen/terug. Er is 1° klas met pluchen zetels, 2° klas met simili banken of 3° klas met houten banken. In Eeklo kunnen er andere attracties gecombineerd

5. Restauranttrein

Restauranttrein
groepen
€850 (op zon -en feestdagen tussen 1 mei en 30 september)

€950 (extra treinen met 1 extra rijtuig – max. 48 personen)

€1200 (extra treinen met 2 extra rijtuigen – max. 96 personen)

Personeelsfeest, jubileum,…: In een origineel “Wagon-Lits rijtuig” bieden wij een origineel festijn. Terwijl het landschap passeert wordt een gastronomisch menu geserveerd. Dit varieert van aperitiefhapjes of koffietafel over (koud) buffet of (mossel) souper tot een volwaardig gangenmenu. Er zijn aangepaste wijnen verkrijgbaar. (Eten en drank afzonderlijk te bespreken met een traiteur, SCM kan U de huistraiteur voorstellen)

 
 

6. Bioscooprijtuig

Bioscooprijtuig
groepen
±25 minuten
groepen
€ 50
Gratis in combinatie met opties 1-4

In het bioscooprijtuig wordt een film gespeeld over de werking van de stoomlocomotief of meer algemeen in het kader van de spoorwegen, of uw eigen film of PowerPoint presentatie…!

Algemene opmerkingen

Groepen kunnen mits reservatie steeds terecht in het Stoomcentrum, dit ook buiten de gewone openingsdagen, het hele jaar door. Wij geven u hierbij een kort woordje uitleg over de mogelijkheden, van een smalspoorrit tot uw eigen heuse stoomtreinrit.

  • Catering in de trein is mogelijk, doch dat dient u bij boeking te vermelden.
  • Boekingen kunnen zowel telefonisch (+32 (0)50/71 68 52) als via onze website, minimum één maand voor de geplande datum.
  • Het vertrek en de aankomst van de diesel– en stoomtreinen zijn voorzien vanuit Maldegem. Voor het vertrek en aankomst vanuit Balgerhoeke of Eeklo wordt een toeslag aangerekend.