Ritten op aanvraag

Over

Het Stoomcentrum is open vanaf mei tot eind september. U kan er met groepen terecht op zowel normale openingsdagen, voor een treinrit volgens de dienstregeling, alsook voor uw eigen extra-trein. Ook op weekdagen kan u er terecht voor uw groepsbezoek, treinrit, mits aanvraag minimum één maand vooraf. De diverse mogelijkheden worden verder in deze folder beschreven. Wij hopen alvast u in onze vereniging te mogen verwelkomen. Aarzel niet om ons te contacteren of onze website te bezoeken. Het Stoomcentrum behoudt zich ten allen tijde het recht de dienstregeling en tractie te wijzigen.

Smalspoor

Wat?
een rit met onze smalspoortrein op de lijn richting Donk, een geleid bezoek op de museumsite en een film in het cinémarijtuig.

Hoe lang? 1u30.

Wat kost het?

Diesel: 5 EUR per persoon met een mininumforfait van 130 EUR (of € 5 per persoon extra boven het forfait vanaf 27 personen).

Stoom: 8 EUR per persoon met een mininumforfait van 260 EUR (of 8 EUR per persoon extra boven het forfait vanaf 33 personen)

Normaalspoor Dieseltrein

Wat?
een rit op aanvraag met een authentieke NMBS-motorwagen uit de jaren 50 tussen Maldegem en Eeklo (en terug!) – beperkte catering aan boord van de trein is mogelijk, een geleid bezoek op de museumsite en een film in het cinémarijtuig.

Hoe lang? 2u.

Wat kost het? 8 EUR per persoon met een minimum forfait van 260 EUR (of 8 EUR per persoon extra bovenop het forfait vanaf 33 personen)

Normaalspoor Stoomtrein

Wat?
een rit op aanvraag met een echte Stoomlocomotief tussen Maldegem en Eeklo, gezeten op de houten banken of in de pluchen zetels van wagons uit de jaren 30. Catering aan boord van de trein is mogelijk, een geleid bezoek op de museumsite en een film in het cinémarijtuig.

Hoe lang? 1u30 à 2u

Wat kost het? 8 EUR per persoon met een minimum forfait van € 640 (of € 8 per persoon extra bovenop het forfait vanaf 81 personen)

Restauranttrein

Wat?
Personeelsfeest, jubileum,…: In een origineel “Wagon-Lits rijtuig” bieden wij een origineel festijn. Terwijl het landschap passeert wordt een gastronomisch menu geserveerd. Dit varieert van aperitiefhapjes of koffietafel over (koud) buffet of (mossel) souper tot een volwaardig gangenmenu.

Er zijn Aangepaste wijnen verkrijgbaar. (Eten en drank afzonderlijk te bespreken met een traiteur, SCM kan U de huistraiteur voorstellen)

Wat kost het? Minimum forfait van € 800 (max. 96 zitplaatsen) of  € 600 (Op zon -en feestdagen)

Bioscooprijtuig

Wat?
In het bioscooprijtuig wordt een film gespeeld over de werking van de stoomlocomotief of meer algemeen in het kader van de spoorwegen, of uw eigen film of PowerPoint presentatie…!

Hoe lang? 25 minuten

Wat kost het? € 50 of gratis in combinatie met de bovenstaande opties (uitgezonderd de Restauranttrein)

 

Algemene Opmerkingen

Groepen kunnen mits reservatie steeds terecht in het Stoomcentrum, dit ook buiten de gewone openingsdagen, het hele jaar door. Wij geven u hierbij een kort woordje uitleg over de mogelijkheden, van een smalspoorrit tot uw eigen heuse stoomtreinrit.

Catering in de trein is mogelijk, doch dat dient u bij boeking te vermelden.

Boekingen kunnen zowel telefonisch als via onze website www.stoomcentrum.be, minimum één maand voor de geplande datum. Het vertrek en de aankomst van de diesel – en stoomtreinen zijn voorzien vanuit Maldegem. Voor het vertrek en aankomst vanuit Balgerhoeke of Eeklo wordt een toeslag aangerekend.

Wil U weten welke locomotieven uw trein zullen trekken? Kijk dan eens bij materieel.