Machinist voor een dag

Droomde u er als kind van om machinist te worden? Zoekt u een origineel cadeau?
Wij bieden u de mogelijkheid om te ondervinden hoe het is om op een stoom- of diesellocomotief te staan.

Stoom

U moet vroeg uit de veren! Vanaf 9-10 u. assisteert u bij het poetsen, opstoken, afsmeren en bevoorraden. Eens de ketel op druk is maakt u zich klaar voor het vertrek met een echte passagierstrein onder deskundige leiding en met uitleg van één van onze machinisten. Bij terugkeer helpt u nog een uurtje mee om de loc klaar te maken voor de volgende dienst. Rond 17u30 is uw dag ten einde en kunt u met uw “werkmakkers” nagenieten in onze cafetaria. Breng werkschoenen, een katoenen overall en handschoenen mee!

Let wel: zelf de loc besturen langs de lijn is niet toegestaan. U kan wel de mogelijkheid krijgen op het stationsterrein wat rangeerbewegingen te maken onder deskundig toezicht.

De prijs voor dit unieke arrangement bedraagt € 150. Minimumleeftijd 18 jaar.
Reservatie verplicht.

Diesel

Ook onze dieselploeg nodigt u uit. Maak het rangeren en klaarzetten van treinen mee, voel de kracht van een 600 pk locomotief en bereid de motorwagen voor. Rijd mee langs de lijn op de beste plaats, in de stuurcabine, en beleef dit alles onder deskundige begeleiding en uitleg.

Let wel: zelf de loc of het motorstel besturen langs de lijn is niet toegestaan. U kan wel de mogelijkheid krijgen op het stationsterrein wat rangeerbewegingen te maken onder deskundig toezicht.

De prijs voor dit unieke arrangement bedraagt € 100. Minimumleeftijd 18 jaar.
Reservatie verplicht.